Zondag is het zover.. (Update)

Update: Alsof ze roodgele.nl gelezen hebben.. per direct is Chris David  vastgelegd. Hopelijk is de van Twente en Fulham afkomstige offensieve middenvelder de man die we nodig hebben. Het voormalige talent, dat 2 jaar geleden nog een zelfde carrière als Promes werd voorgehouden tekent voor 2 jaar bij onze club.

Verder gaan er geruchten dat Bart Vriends mogelijk naar Cambuur verkast als opvolger van Reijnen. Hopelijk blijft het bij geruchten.

Zondag is het zo ver, de ‘historische’ wedstrijd in de vernieuwde Adelaarshorst. Het stadion ziet er fantastisch uit, er is enorm hard gewerkt en het resultaat is echt boven verwachting. Je kon van te voren al een impressie krijgen hoe het zou worden met behulp van een animatievideo, maar nu het daadwerkelijk zover is, is iedereen het er over eens: we hadden al het mooiste stadion van Nederland maar het is zo mogelijk nóg mooier geworden.

Wat zou daar beter bij passen dan een klinkende overwinning op de Witte Leeuwen uit Velsen-Zuid. De wedstrijden in de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijd bieden echter geen reden tot optimisme. Op één helft na in Emmen tegen Ferencvaros is het niveau nog niet om heel vrolijk van te worden.

Toch hebben we een bovengemiddeld team voor Jupiler begrippen. Een voorhoede met Wolters, De Kogel en Van Overbeek zou in principe goed moeten zijn voor de nodige goals. En ook de eventuele vervangers op de flanken zijn prima. Maar al snel werd duidelijk dat met het vertrek van Overgoor en Türüç de broodnodige creativiteit is ingeleverd op het middenveld. En voor de aanvoer van bruikbare ballen voor die eerdergenoemde voorhoede is dat wel een vereiste. Nu hebben we met Van Ewijk wel iemand terug die de rol van Türüç zou kunnen overnemen maar vreemd genoeg is hij al snel op de bank beland. De keuze om met twee controlerende middenvelders te gaan spelen was al helemaal vreemd. Beslissingen van de trainersstaf die bij veel supporters de wenkbrauwen deden fronzen.
Er zit na de verkoop van Türüç nog geld in het potje, we mogen toch aannemen dat er vóór het sluiten van de transfermarkt nog een creatieve middenvelder bij komt.

Al snel waren er reacties op diverse fora en social media te lezen. Is Demmers wel de trainer is die Go Ahead naar die beoogde top 3 notering gaat leiden? Heeft het bestuur een ‘ten Hag scenario’ voor ogen?
Laten we hem voorlopig maar het voordeel van de twijfel geven. Het materiaal is goed, zeker als er nog die bepalende middenvelder bij komt. En daar hebben we nog ruim 2 weken de tijd voor.

Ik laat me verrassen.

Advertenties

28 thoughts on “Zondag is het zover.. (Update)

 1. Meteen al een wedstrijd van de waarheid, en dat zo vroeg in het seizoen al. Mochten we verliezen dan kan het gemor beginnen en zal er al aan de stoelpoten van de trainer gezaagd gaan worden.

  Like

 2. En de nachtmerrie wordt nog groter!!!!!!

  Bart Vriends kandidaat nummer 1 om Reijnen op te volgen bij Cambuur!!!!

  Dat houdt dus is dat we de beste voetballer van dit team OOK nog gaan kwijtraken. Daar had ik al mijn hoop op gevestigd, dat hij degene was die dit team mee op sleeptouw kon nemen.

  Wat een begin van een seizoen. BAH!!!!!

  Like

 3. Yuuup.

  Heeft vanochtend volgens mij getekend en traint vandaag zelfs al mee. Dus kun je nu na tellen wat er gaat gebeuren!!!!

  Like

 4. Lees het net idd.. maar is niet gezegd dat Vriends weggaat. En zo ja, dan ben ik benieuwd wat we voor hem gaan vangen.

  Like

 5. Poeh.. dan worden we er niet sterker op. Flinke aderlating als hij weggaat. Dan maar de hoofdprijs vragen voor hem

  Like

 6. Ik vond het al raar dat er schijnbaar weinig interesse was in vriends! Zeker ook omdat gae nou niet echt bekend staat om het vragen van hoge transfersommen! 4 ton voor reijnen, voor minder mag vriends wat mij betreft zeker niet weg!

  En dan is het nog de vraag of dat geld ook weer wordt uitgegeven! Of dat het eigen vermogen weer op peil wordt gebracht met het geld van turuc en eventueel vriends! Ben er bang voor…

  Like

 7. Vriends is voor ons inderdaad een wereldvoetballer ja!!!! Lul toch niet zo dom. Het is inderdaad geen jongen die je verwacht bij Ajax, Feyenoord op PSV. Maar voor ons oh zo belangrijk!!!

  Maar hoor net dat Cambuur probeert Martijn vd Laan terug te halen van Groningen. Ze willen hem huren voor een jaar, Groningen heeft dat in beraad of ze wel willen verhuren.

  Like

 8. We spelen nu JL dus Demmers we zijn niet meer de underdog. Druk zetten, je kapot lopen en kansen creëren en nog belangrijker scoren. Niet meer met 2 controleurs, spelen met: Cummins, Lambooy, Vriends, Van Nieveld (veel doorschuiven), Teijsse, Duits, Rijsdijk, Dzepar, Van Overbeek, Van Ewijk en Wolters.

  Like

 9. @anoniem.

  Als jij zulke achterlijke dingen schrijft en niet begrijpt dat Vriends van zeer groot belang is, lul je inderdaad erg dom!!!

  Like

 10. Dzepar op de bank beginnen (langzaam brengen..), van ewijk, Duits en rijsdijk op het middenveld, en onze nieuwe spits gewoon in de spits! De rest ben ik met je eens Haarlem!

  Like

 11. @box

  Ik ben altijd grote fan van Vriends(aardige gast)maar je kan toch niet ontkennen dat ie nu wel erg lang in een vormcrisis zit tikkie terug tikkie breed meer zie ik hem niet doen
  Maar goed dat is mijn mening dus ik lul erg dom
  Ik hoop dat Bartje zondag de vorm weer te pakken heeft en dat alles goed komt
  Prettig Weekend.

  Like

 12. @anoniem

  Daar heb je wel een punt!!!! Is zeker nog niet op zijn niveau zoals we hem kennen. Maar dat hij van zeer grote waarde is, wil je toch niet ontkennen???

  Jij ook een fijn weekend!

  Like

 13. Pingback: Voorbeschouwing van roodgele.nl | Bozen van het Oosten

 14. Uhhh de box wil je even iets duidelijker zijn aub, wAnt als jij er neer zet onze beste voetballer…

  Bart is eengeweldig boegbeeld voor ons supporters/dit elftal.. De kwaliteiten van vriends zijn duidelijk.. Geeft altijd alles, en gaat er 120 procent voor.. Alleen weet je ook dat vriends voetballend/opbouw/aanvallend niet veel beter is op dat gebied dan een /b/a junior van ons.

  Als je vriends kan verkopen nu(min 3.5/4 ton) moet je dat doen ben er van overtuigd dat nieveldt in verdedigend opzicht net o goed is, en in de opbouw aanvallend meer brengt.

  Hoop ook gewoondat die blijft, maar mocht die vertrekken… Niks aan handje

  Like

 15. @ Colombia.

  Dus precies de “beste” voetballer van ons. Nogmaals geen jongen die het moet hebben van zijn geweldige techniek of wat dan ook. Maar jij beschrijft precies waarom hij op dit moment gewoon de beste is!!! En je spreekt jezelf ook tegen, vind ik. Want natuurlijk kun je Nieveld daar neer zetten, denk ook echt dat we daar veel plezier aan gaan hebben, maar volgens mij heb je altijd 2 man centraal staan??!! En wie wil je daar dan neer zetten?? Onze geweldige SUPER KNEUS Schenk. Dus laat mij zeggen dat Vriends onze “beste” speler is en dat het erg zou zijn als hij weg zou gaan! Want heb gisteren ook weer gelezen dat Lugtkasteel wéér heeft gezegd, dat GAE zo snel mogelijk terug moet naar de Eredivisie, zeker met een nieuw stadion. Het is en blijft een vuile leugenaar, dan had hij dus wel betere spelers gehaald…….

  Like

 16. Naast Nieveld Robin van de Meer neer zetten let maar op dit gaat nog wel gebeuren dit seizoen

  Like

 17. Schijnt dat Demmers behoorlijk gaat husselen, wel te begrijpen na de wanvertoning maar wat doe je eigenlijk in 6 weken voorbereiding?? Het lijkt me toch dat je na een vaste basis toewerkt.

  Like

 18. Schenk is op ere idd en kneus, op jpl niveau gewoon een prima speler boxie..

  Nieveldt van de meer lambooij op rechtback schenk op links..

  Nieuwpoort(over kneuzen gesproken)

  Like

 19. Nee,nee Colombia. De Box niet tegenspreken. Hij/zij heeft mlk het absolute kennis veto op deze site. Altijd fijn om iemand in de gelederen te hebben die de waarheid en kennis in pacht heeft. Soort orakel. Minder cryptisch. Even gekweld.

  Like

 20. @Schoutenweg

  Ben gewoon een getrouwde man met 3 kinderen. Dit is toch een site waar je je mening mag geven. Dus cynisme is niet nodig, vriend!!! Heb zeker niet alle kennis en waarheid, maar dit is mijn visie. En daar valt een heleboel over te discussiëren!

  Like

 21. Geniet jij ook ieder voetbalweekend van de sfeer in de Adelaarshorst of tijdens uitwedstrijden? Ook nu wij helaas weer in de Jupiler League spelen, blijft Sfeerteam ‘ADHD’ door gaan met het creëren van sfeer. Dit doen wij al sinds het seizoen 2004-2005 door middel van vlaggen, megadoeken, confetti, vuurwerk, trommels, etc. Maar zoals jullie weten kosten deze bovengenoemde geld. Met uw financiële steun van eenmalig of jaarlijks €20,- steunt u de mannen van Sfeerteam ‘ADHD’ en ontvangt u zelf een exclusieve donateurssjaal (foto), die uiteraard ook weer sfeerverhogend werkt in de Adelaarshorst.

  Twijfel dus niet en meld u aan op http://www.sfeerteamadhd.nl/donateurs

  Namens het Sfeerteam, bedankt!

  Like

 22. En als dat morgen de echte opstelling is…..

  Dan een ieder hier ook mee eens dat Schenk en Teijsse in de basis staan, ipv Nieveld en vd Meer? Want Schenk en Teijsse brengen in de jupiler league veel meer dan Nieveld en vd Meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s