Mooie en verdiende overwinning op Telstar

Vandaag konden de supporters officieel plaats nemen in de vernieuwde Adelaarshorst. Het is een meesterwerk geworden en er klonk voor aanvang van de wedstrijd dan ook een oprecht applaus voor alle betrokkenen die zo keihard gewerkt hebben. In een regenachtige ambiance vulde het prachtige stadion zich met 9016 bezoekers en dat was meteen een record. We kunnen eigenlijk niet wachten tot ook de andere twee tribunes vernieuwd gaan worden. Maar dat is vooralsnog even toekomst. Eerst stond de wedstrijd tegen Telstar op het programma.

De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter vd Heuvel leek al na 15 minuten beslist. Toen was er al 2-0 op het geïmproviseerde scorebord te lezen. Tweemaal De Kogel die daarmee even zijn visitekaartje afgaf. De eerste goal prachtig afgemaakt na een afgemeten voorzet van de uitstekend spelende Van Overbeek, de tweede koeltjes vanaf de penaltystip nadat Hamdaoui gevloerd werd binnen de 16. Go Ahead nam wat gas terug en dat gaf Telstar wat lucht. Zelfs zoveel lucht dat het de ploeg zelfs even de bovenliggende partij werd. Toch werd de nul achterin gehouden tot de rust.

De tweede helft speelde men richting de nieuwe Leo Halle tribune ( de definitieve naam volgt nog, tot die tijd gebruiken we gewoon de oude) en dat zorgde duidelijk voor nieuwe aanvallende impulsen. De beide flankspelers Hamdaoui en Van Overbeek wisten met enige regelmaat langs hun directe tegenstanders te snellen, vaak weggestuurd door de hard werkende middenvelders Rijsdijk en Van Ewijk. Laatstgenoemde is een echte aanwinst; balvast, technisch en spelend met overzicht is hij duidelijk van  meerwaarde voor het team. Het wachten was eigenlijk op de verlossende derde treffer. Die kwam uiteindelijk met wat hulp van Telstar aanvoerder Korpershoek die een fractie te langzaam was en de doorgebroken Hamdaoui onreglementair afstopte. Als laatste verdediger stond daar maar één straf op: rood. Met 10 man was het gedaan met het verzet en liep Go Ahead uit naar een verdiende 5-0 overwinning. De 3-0 werd binnengeschoten door de frêle linksbuiten, de 4-0 door de ingevallen Dzepar die daarmee meteen bij zijn debuut scoorde en uiteindelijk de 5-0 door Kenny Teijsse met een rake kopbal.

Een mooie overwinning die extra glans gaf aan de opening van onze Adelaarshorst.

Man of the Match werd zoals verwacht Leon de Kogel, maar niemand had raar opgekeken als Van Ewijk, Hamdaoui of Van Overbeek de prijs had gekregen.

Maandag 24 augustus spelen we de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Den Bosch. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken en ons meteen in de top 3 nestelen.

Advertenties

11 thoughts on “Mooie en verdiende overwinning op Telstar

 1. Mooi middagje vernieuwde adelaarshorst! Maar kan iemand die kneuzen van het nieuwe fanatieke vak naast het uitvak vertellen dat het er nogal triest uitziet om Telstar supporters uit te dagen! Echt een heel sneu gezicht!!

  Dat is toch geen partij…kijk gewoon de wedstrijd!

  Like

 2. Een Hamdaoui in deze vorm doet de concurrentie met Wolters op deze positie toenemen. En dat houdt spelers scherp dus dat is alleen maar goed. Ook Teijsse speelde een best goeie pot. Een beetje onorthodox verdedigend maar een meerwaarde voorin bij standaard situaties met zijn kopkracht.
  Over de fanatieke aanhang naast het uitvak: gewoon de ramen blinderen.. probleem opgelost.

  Like

 3. Geruchtje dat schalk terug gaat naar nac zingt een beetje rond! Met de nadruk op een beetje en geruchtje…

  Like

 4. Lijkt me sterk, want schalk heeft net bijgetekend. Maar in voetballand weet je het nooit.

  Like

 5. Pingback: Prima optreden GAE in vernieuwde Adelaarshorst | Bozen van het Oosten

 6. Zo help je Ga Eagles niet als supporter, het geef toch stof tot nadenken

  Go Ahead Eagles heeft een boete ontvangen van de UEFA. De Deventenaren moeten naar aanleiding van het Europa League-thuisduel met Ferencváros liefst 20.000 euro betalen.
  De waarnemer van de UEFA oordeelde dat supporters van Go Ahead tijdens de thuiswedstrijd, die vanwege de verbouwing van De Adelaarshorst in Emmen werd afgewerkt, diverse regels overtraden. Zo werden er vloeistoffen, voorwerpen en vuurwerk op het veld gegooid, werd het veld betreden door fans, werden er kwetsende spreekkoren gezongen en werden trappen geblokkeerd.

  Go Ahead heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf. De Deventenaren waren over twee duels overigens kansloos tegen Ferencváros, want op de 1-1 in Emmen volgde een 4-1 nederlaag in Hongarije.

  Like

 7. Alle kneuzen, mongolen en …… oh nee, zeg het verkeerd. Aan alle “supporters” van GAE, ik wil jullie van harte feliciteren met deze geweldige boete van slechts €20.000,-

  Jullie hebben er een mooi feest van gemaakt en de club een geweldige dienst bewezen. Petje af voor jullie!!!!!

  “Wie de schoen past, trekke hem aan”……

  Like

 8. Inderdaad the Box ze hebben de club een geweldige dienst bewezen, maar ik denk dat die kneuzen in de rij gaan staan om het terug te gaan betalen, Als we praten over een stadion verbod, zijn er in mijn ogen wel wat onterecht uitgedeeld, maar zulke kneuzen mogen ze voor mij voorgoed hun hele leven uitsluiten ,ze duperen niet alleen Ga Eagles maar ook de goedwillende supporter, wat ze er aan hebben ik snap het niet.

  Like

 9. Cees van Kooten overleden, als supporter van boven de 40 was Cees toch echt mijn jeugdheld. Deze spits verzaakte nooit en is zelfs nog international geworden. Was ook nog een enorm sympathiek persoon. We spelen vanavond terecht met rouwbanden, wellicht een optie voor de nieuwe tribune naam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s